maanantai 19. toukokuuta 2014

Ympyrä sulkeutuu

Kuuluisat viimeiset sanat

Viimenen aamu oman huoneen ikkunasta

Niin sitä sit taputeltiin viimenen viikko ja koko opistovuos viime viikonloppuna. Tässä päivityksessä vähän tekstiä ja paljon kuvia..

Perjantaina oli valmistujaisjuhla, jossa saatiin lunastaa 6000e kuitit kuluneesta vuodesta. Kakkukahvien ja puheitten jälkeen oli muutama tunti vapaata oleskelua, kunnes kahen aikaan iltapäivällä lähettiin ajelemaan Kajaaniin. Ensin käytiin Rossossa syömässä ja sitten Kajaanin Kaupunginteatterissa kattomasa "Remontti" -niminen näytelmä, oli kyllä huikee. Suosittelisin sitä lämpimästi kaikille, mutta harmi kun sen esitykset loppuu nyt keväällä vähäisen yleisömäärän takia :/ Esityksen jälkeen saatiin esittää kysymyksiä näyttelijöille, jonka jälkeen kotimatka alko. 2.5h kotimatkalla meinas parikymmentä jänistä, yks vasa ja parvi lokkeja jäähä auton alle, mut onneks vahingoilta vältyttiin.

Lauantaina oli meiän omat päättärit. Aamupäivä valmisteltiin ruokia ja ohjelmaa illaks ja kuuen aikoihin mentiin opiston saunalle. Juonsin yhen kerran opistolla karaokea, jotta saatiin juhlistaa päättärit saunalla. Aluks syötiin ruokia ja oli korikiipeilyä, sitten käytiin saunassa ja mieki rohkeena heitin talviturkin suht vilposessa veessä. Sen jälkeen jaettiin salaiselle ystävälle lahjat ja pidettiin sille ihmiselle puhe. Näitten jälkeen meiän vastuuopettaja piipahti opistolla ja annettiin sille improlla "sana kerrallaan-puhe" ja tän kirjotuksen viimesenä näkyvä kuva omilla nimmareilla varustettuna. Opettajan mentyä katottiin n. 30min pitkä video, jonka H oli tehny haastattelemalla meitä ja entisiä opettajia. Illan edetessä itkettiin ja juteltiin ja allekirjotettiin toistemme diplomeita tästä vuodesta. Lisäks kirjotettiin kirjeitä tuleville Rajarikkolaisille, jotka sitten piilotettiin urkkaan. Jännä nähä löytääkö ne niitä :D Hauskaa ois, jos ne löytäiski ne ja sais niitä huippuohjeita ja minkä parhainta: jatkais perinnettä :) Lahtelaiset oli kuulemma löytäny kirjeen vuodelta 2000! 

Seuraavana aamuna oli lähtö, enää ei kovin itkettäny. Mie tiiän, että ei tää oo viimenen kerta ku nää ihmiset näkee. Nää on vaa väliaikaset hyvästit ja kohta me nähään taas. Onneks olin pakkaillu kamoja jo torstaina, ni ei ollu ku kantaa kamat autoon ja keskittyy huoneen siivoomiseen. n. 13:30 lähin opistolta. Saa nähä onko luokkakokousta tai muuta tulevaisuudessa nähtävissä. Kiitollinen oon koko luokalle siitä, millaseks oon teiän seurassa muovautunu ja siitä, kuinka yheksän opistokuukauden aikana mie oon kasvanu tytöstä naiseks.

Ympyröity osa opistosta oli meiän huoneen 305 ikkunat
Huomenna alotan kahen viikon työt Rääkkylässä ja 1.6. muutan Helsinkiin ja alotan siellä uuessa työpaikassa, muuten aika sujuu pääsykoejännityksessä ja uuden alun pelossa. JÄNNITTÄVÄÄ, mutta koen tän olevan tosi oikee päätös :) Epilogin tynkää luvassa sitten, kun ens vuoden jatkosuunnitelmat on selvillä. Loppuosassa saatte nauttia kuvista, joiden myötä tämä blogi vaikenee, mutta vain hetkeksi.. Pitäkää ittenne ihmisinä, vi ses och hörs! 


Opiston vuodenajat oman huoneen ikkunasta katottuna

Huomasin, että petivaatteet oli samat mitä tänne tullessa,
kun täältä lähtiessä. Ympyrä todella sulkeutuu. Vasemmalla
ennen, oikeella jälkeen.

Ylhäällä ennen, alhaalla jälkeen
Muuttokamat. Ensimmäisessä kuvassa huoneen avain ja kirje,
jonka kirjotin henkilökunnalle. Sainki jo vastauksen yheltä
niistä: "Kiitos sinulle - - Säilytä se valloittavuus ja elämän ilo,
jotka sinusta huokuu". I WILL!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti